Dietetyka jest moją pasją od wielu lat. Wciąż szukam nowych sposobów na to, aby być coraz bardziej skutecznym dietetykiem. Lubię nowości, ale nigdy ślepo za nimi nie podążam.
Studia w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, ukończyłam w 2011 r.
Główne obszary mojej działalności to żywienie w profilaktyce i leczeniu nowotworów, cukrzycy, miażdżycy, nadciśnienia, chorób autoimmunologicznych, alergii pokarmowych, chorób tarczycy oraz zdrowe i skuteczne odchudzanie.
Ponadto ukończyłam studia podyplomowe na kierunku Psychodietetyka na Uniwersytecie Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej w Poznaniu oraz uzyskałam certyfikat Diet Coach’a w Instytucie Świadomego Rozwoju w Warszawie, akredytowany przez Izbę Coachingu.
Jestem Członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego.
Nieustannie poszerzam swoją wiedzę biorąc udział w konferencjach naukowych i szkoleniach. Informacji poszukuję głownie poprzez przeglądanie najnowszych wyników badań.